Jeszcze raz kuchnia francuska

matką wielu różnych kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia francuska do prostych nie...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to

Jeszcze raz kuchnia francuska dorada pieczona przepis
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia francuska do prostych nie...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Ale jest sporo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora ilość dań duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Tylko kilka składników! Ale liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. dorada z piekarnika przepis
też jest ciekawie opisany temat
Więcej informacji także tutaj
dorada przepis - tekst jest OK
- tekst jest OK


© 2019 http://c-in.pl/